Amenajarea interioara a unei locuinte (casa,vila,apartament,garsoniera)

 Un prim pas atunci cand va hotarati sa va amenajati casa,apartamentul,spatiul comercial este sa va ganditi foarte bine asupra designului acestuia si sa luati in calcul atat aspectul final care trebuie sa va faca placere cat si utilitatea amenajari acestui spatiu astfel incat acesta sa fie cat mai practic si bine dimensionat.

Decopertarea. In cazul renovarilor decopertarea reprezinta etapa in care se inlatura dupa caz stratul vechi de zugraveala, gresia si faianta veche, se renunta la anumiti pereti de compartimentare etc.

   Verificarea, modificarea, repararea, suplimentarea dupa caz a instalatiilor electrice, sanitare sau termice ale locuintei. Omiterea acestei etape poate genera o serie de modificari ulterioare neplacute iar integrarea lor in tabloul complet al locuintei dvs in materie de finisaj destul de costisitoare.

     Inlocuirea usilor si ferestrelor. Usile si ferestrele sunt puse in valoare de finisajul glafurilor, motiv pentru care se recomanda montajul lor inainte de inceperea amenajarii si finisari peretilor. Pentru un finisaj perfect recomandam finisarea glafurilor acestora prin aplicarea sistemelor de tencuieli usacate tip gips-carton si coltare de aluminiu.

     Eliminarea puntilor termice. Vorbind de amenajari interioare ne vom referi strict la solutiile interioare de izolare termica si de executare a unui termosistemului. In cazul in care nu aveti deja executat un termosistem exterior dar si daca doriti o izolare termica mai buna, recomandam izolarea interioara cu polistiren de 2 cm pe toti peretii exteriori sau in functie tipul de  amenajare in cazul finisarii peretilor cu gips-carton pe structura metalica  vata minerala de minim 5 cm. Asta va va aduce benefici semnificative la consumul de energie pentru incalzirea pe timp de iarna sau racirea pe timp de vara dar si pentru protejarea zugravelilor si finsajelor interioare impiedicand astfel aparitia condensului, mucegaiului etc.

     Indreptarea peretilor si a tavanelor (Tencuirea, repararea si gletuirea peretilor si a tavanelor). Este bine de stiut ca inaintea efectuarii oricarei operatii de finisaj interior umed suprafetele trebuiesc curatate de praf si amorsate cu un grund adecvat tipului de lucrare efectuata.

 Turnarea sapelor de egalizare si/sau autonivelate.

 Placarile ceramice. Gresie, faianta, granit, marmura dupa caz si chituirea acestora.

 Zugravirea peretilor si a tavanelor.

 Finisarea pardoselilor cu parchet.

 Montajul obiectelor sanitare.

 Montajul mobilierului si al decoratiunilor interioare.